
NU… ook sambal!!
Nog steeds de heetste: Carolina
Hier kan je zaadjes voor je eigen Carolina Reaper kopen! Let op, deze peper is zéér heet! Gelukkig hebben wij enkele leuke recepten klaarstaan!
Over de Carolina Reaper
Het wordt afgeraden om de peper zo op te eten, toch staat YouTube vol met mensen die het proberen! Durf jij het ook aan?
Kweken?
Na 10 tot 14 dagen heb je kleine zaailingen van 1-3 cm hoog. Zodra het plantje 4 blaadjes heeft kan je het verplanten. Na enkele weken komen de eerste mini-pepers tevoorschijn.
Je kan de pepers reeds oogsten als ze nog groen zijn, maar als je ze nog even laat rijpen tot ze rood zijn, maakt de peper nog meer capsaïcine aan. Resultaat? Een peper die nog veel heter is!

Scoville Units

Wat kan jij hiermee?
Carolina Wodka
Ongeacht dat alcohol een goed middel is tegen capsaïcine, blijft dit drankje extreem heet! Neem enkele Carolina Reapers en snij ze in 4 delen. Deze steek je gewoon in de fles en zet de fles vervolgens enkele dagen aan de kant. Op deze manier kan de pittige smaak zich met de drank mengen. Resultaat? Een geweldige fles wodka tijdens een feestje! Het is ook een leuk en orgineel cadeau als je hem in kleine flesjes overgiet.
Carolina Poeder
Na de eerste oogst is het aan te raden om je pepers te bewaren. Dit kan je op enkele verschillende manieren doen. Mijn favoriet is het maken van Carolina Poeder, verwarm de oven tot maximaal 90 graden Celsius. Leg vervolgens de pepers op de bakplaat en laat ze 6 uur uitdrogen. De pepers zijn droog wanneer ze niet meer buigen maar breken. Maal ze vervolgens fijn en bewaar je potje poeder op een donkere en droge plaats. Je kan de gedroogde pepers ook versnijden en bewaren in een pepermolen.

Weet al genoeg. Doe mij een paar!
Manegelaan 9
7213 BN Gorssel
KvK. 67963293